För att kunna skapa en tilltalande hemsida är ett tips att tänka som om du vore kunden. Här gäller det att inte skapa en hemsida som är alltför överdriven med massa blinkande pop ups och liknande. Det skall helst vara en ”ren” design med välskrivna artiklar och produktbeskrivningar. För kunden är det viktigt att det går lätt att hitta på sidan. Om kunden måste leta i tio minuter för att hitta de barnvagnar som säljs så är risken stor att kunden tröttnar. Nuförtiden är folk så pass vana vid att allt ska gå snabbt och fungerar inte din hemsida som den skall, går kunden lätt över till nästa.

Gör en hemsida som kan användas av alla

När det kommer till design på hemsidan, är det viktigt att tänka på att kunderna som besöker hemsidan har olika sorters erfarenhet av Internet. Vissa är endast uppkopplade när de måste eller letar efter något speciellt. Därför bör designen inte innehålla massa olika steg för att komma till produkterna. Gör det lätt för alla användare att använda din hemsida. Exempel på lättillgänglighet är att skapa stora och tydliga menyknappar så kunden vet var de skall klicka, se dock till att inte överdriva med allt för många menyknappar.

Skapa kategorier för att underlätta

Erbjuder du många varor är det extra viktigt att du har dina produkter sorterade och kategoriserade för att underlätta för köparen. Precis som nämnts tidigare, är människor i dagens samhälle vana vid att allt går fort. De vill gå in i affären, kolla på skylten, hitta sin vara och sen gå ut snabbt igen. Detsamma gäller vid Internetshopping, kunden vill inte gå igenom flera hundra icke relevanta produkter för att komma till den produkt de söker. Det ska vara enkelt att hitta sin målgrupp.

Ha en informationsrik hemsida

Välskrivna texter är, precis som nämnts innan, ett måste för att hemsidan skall ge ett professionellt intryck. Ingen vill köpa en produkt de inte kan läsa information om. Det samma gäller företaget. Står det ingenting om företaget, så som historia, produkttillverkning och liknande, anses inte företaget vara pålitligt. Texter är viktiga på det sättet att du som företagare måste bygga upp en relation med kunden direkt. Redan när kunden har klickat sig in på hemsidan måste den mötas av en personlig och välkomnande text.

Kontaktinformation och betalningsmetoder

Kontaktinformation är något som är oerhört viktigt att ha med i en egen flik. Kundservice och support är oerhört viktigt för att bygga upp ett pålitligt band mellan dig som företagare och kunden.

En annan viktig flik att titta över är betalningsmetoderna. Det vill säga hur kunderna skall betala för sina köp. I samband med att samhället blivit allt mer digitaliserat har även bedrägerierna ökat och blivit ännu svårare att upptäcka. Därför är dagens Internetkunder kräsna och ifrågasättande. När du väljer betalningsmetoder är det viktigt att tänka på både det som är bra för företaget och kunden. Här kan ett tips vara att precis som vid lokalisering av din målgrupp börja smått. Titta över varifrån dina köpare kommer geografiskt, då du kanske inte behöver ett betalningssystem som fungerar världen över.