I takt med att digitaliseringen tar över samhället allt mer så har det även jobbats fram nya metoder inom marknadsföring och försäljning. En av de mest välkända och mest användbara metoden inom digital marknadsföring är Adwords. Har man ingen tidigare erfarenhet av detta så gör det inget. Adwords är en metod där man använder sig utav flera olika sökord i den skrivna texten, för att locka till sig potentiella köpare. För att förtyda så är det helt enkelt en metod som används för att matcha din annons med ord som människor skriver in i sökrutan på Google. Till exempel är frasen ”Barnvagn säljes” det vanligaste man skriver in. Därför bör man ha i tankarna att använda relevanta sökord för att locka till sig rätt målgrupp. Tusentals klick in på din sida behöver inte betyda att folk köper vilket gör att man måste specialisera sig ytterligare.

Båda partners kommer bli nöjda

Första steget är att tänka vad du skulle ha sökt på om du var en kund. En del kunder vet vad de vill ha så som färg, modell och liknande medan andra inte riktigt har lika bra koll. För att själv ha en inblick i vad det är för produkter du säljer så är ett tips att dela in de i olika kategorier. Det är en win-win situation då du som företagare får ordning i organisationen samtidigt som kunden lättare kan hitta de produkter som de efterfrågar.

Minst 5 – 10 keywords

Efter att kategorin är fixad så bör man tänka ut vad för egenskaper barnvagnen har och sen tänka på vad du själv skulle använda vagnen för. Efter att du kommit på några egenskaper så ser du till att skriva in dessa i produktbeskrivningen. Har tillexempel barnvagnen ett regnskydd så ser du till att ha med det som ett sökord. För att lyckas med Adwords bör man ha åtminstone 5 – 10 stycken så kallade ”keywords” med i produktbeskrivningen.

Skapa en mindmap till dig själv

Ett tips för att komma på de rätta sökorden är att tänka på det hela som en ”mindmap” vilket många nog känner igen från skoltiden. På så sätt har man ordet ”barnvagn” och kan sedan tänka ut vilka relevanta sökord som bör användas i annonsen för att leda till fler klick. Genom att ta hjälp av Adwords blir inte bara kundens sökande lättare utan det underlättar även en hel del för dig som företagare. Du får en tydligare inblick i ditt företag och kan klart och tydligt granska hur dina kampanjer och sälj går.